BARCELONA

Artur Mas deixa la presidència del PDeCAT per facilitar 'nous lideratges'


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



G.M. / ACN | BARCELONA

09/01/2018

Artur Mas ha anunciat aquest dimarts a la tarda que dimiteix com a president del PDeCAT i fa "un altre pas al costat". Una decisió que ha assegurat que "no és precipitada sinó llargament meditada". De fet ha explicat que li va comentar a Carles Puigdemont abans de l'estiu. Ha justificat la decisió per facilitar "nous lideratges" al PDeCAT i pel calendari judicial dels pròxims mesos. El Suprem ratificarà previsiblement la seva inhabilitació per la consulta del 9-N i aquest mateix dimarts ha rebut la notificació del Tribunal Suprem comunicant-li que és investigat per la causa ampliada respecte a l'1-O. "No em retiro de la política. Jo segueixo vinculat a la política d'aquest país, molt implicat i compromès. La vida és molt llarga, no se sap què pot passar", ha explicat en referència al seu futur. A més, ha assegurat que la decisió "no implica un missatge cap a ningú i menys a Puigdemont".

A banda, el propi Mas va traslladar al Comitè Nacional del partit aquest dilluns que no és partidari de repetir eleccions al Parlament, pel risc a perdre la majoria absoluta, un escenari que xoca amb la voluntat de Junts per Catalunya (JxCat) de forçar nous comicis en cas que el seu candidat, Carles Puigdemont, no pugui ser investit. A més, cal recordar que la sentència del 'cas Palau' es farà pública el 15 de gener, dos dies abans de la constitució del Parlament. La sentència determinarà l'abast de l'espoli del Palau de la Música. La fiscalia sosté que 6,6 milions d'euros van anar a parar a Convergència Democràtica (CDC), partit del qual Mas n'era president.

D'altra banda, fonts del Partit Demòcrata consultades per l'ACN han apuntat que durant la reunió del Comitè Nacional d'aquest dilluns Mas ja s'intuïa aquesta decisió de l'expresident de la Generalitat. Diversos alts càrrecs del PDeCAT consultats afirmen que Mas ja va decidir fa mesos la seva renúncia a la presidència del partit.

L'excap de la Generalitat va ser designat president del PDeCAT el juliol del 2016, en el congrés fundacional del nou partit. Un 95,07% de les bases del Partit Demòcrata van avalar que Mas i Munté formessin el tàndem presidencial -l'única candidatura que s'hi va presentar-, tot i que el pes executiu el tindrien Pascal i Bonvehí. Precisament avui fa dos anys que el propi Mas va fer el "pas al costat" en renunciar a la presidència de la Generalitat en favor de Carles Puigdemont, per desbloquejar les negociacions entre JxSí i la CUP després de les eleccions del 27-S de 2015.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>