TORTOSA

Condemnen a un any de presó al jove tortosí Andreu Curto Baiges


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

13/02/2018

El jutjat penal número 13 de Barcelona ha condemnat al jove tortosí Andreu Curto Baiges com a responsable d’un delicte de danys i un delicte de coaccions, i l’absol del delicte de desordres públics. El passat 5 d’octubre Curto es va enfrontar al judici per la seva participació en la vaga general del 29 de març de 2012, i més en concret, per haver participat en el piquet al barri de Sants. La condemna és una pena d’un any de presó i una pena multa de 4 mesos a raó de 7 euros al dia, així com el pagament de la responsabilitat civil de 1.268,53 euros. A més, Curto ha estat condemnat a pagar la meitat de les costes judicials així com la inhabilitació especial per la sufragi passiu durant el temps de la condemna.

El Grup de Suport contra la Repressió de les Terres de l’Ebre, la Comissió Antirepressiva de l’Assemblea del barri de Sants i Alerta Solidària han emès un comunicat en què afirmen que es tracta d’una sentència “antijurídica i de marcat caràcter polític”. Assenyalen que de la sentència es desprèn que el jutge condemna l’Andreu per la simple participació en el piquet, “malgrat haver quedat acreditat que ell no va realitzar cap de les accions concretes objectes del judici”. A més, consideren que hi ha hagut diversos fets que han causat una “situació d’indefensió greu”, com ara que els Mossos d’Esquadra no haurien aportat a l’expedient judicial una gravació de les càmeres de seguretat de l’hotel on es podia observar la seqüència completa dels fets.

En el comunicat, s’assenyala la sentència posa en entredit l’exercici del dret a vaga i la lliure participació en els piquets. També es remarca que continuaran demanant l’absolució de Curto, per això han recorregut la sentència a l’Audiència Provincial de Barcelona i continuen amb la campanya de suport. Curto té pendents dos judicis més del mateix dia de la vaga.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>