VINARÒS

El BEI es desentén del Castor perquè "ja no participa en el seu finançament"


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet / ACN | VINARÒS

12/01/2018

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) no prendrà cap mesura respecte al projecte d'emmagatzematge de gas Castor. Fonts de la institució han admès a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que com que ja no participa en el finançament del projecte, el Banc Europeu d'Inversions “no pot fer cap reclamació ni prendre cap mesura en relació a aquest”. Preguntat per quina valoració fan de la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la indemnització a l'exconcessionària, les mateixes fonts eviten comentar-ho argumentant que “el Banc no fa valoracions de les decisions dels Estats Membres, ni tampoc de les decisions i sentències dels seus tribunals”. Sobre si han parlat amb la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, des del BEI mantenen que el seu departament de Reclamacions hi està “en contacte com a conseqüència d'una reclamació sobre el Castor enviada per l'associació. La reclamació, diuen, “encara està sent valorada”.

El finançament atorgat pel Banc Europeu d'Inversions per fer possible el projecte va consistir en una garantia de 200 milions d'euros així com 300 milions d'euros en bons sènior. Des de l'Observatori del Deute en la Globalització es va denunciar en diverses ocasions que la participació financera del Banc Europeu d'Inversions tenia un impacte directe a l'hora de determinar les decisions que es van prendre i que, un cop més, “les necessitats de la ciutadania” van quedar rellevades a “les necessitats dels inversors”.

Precisament sobre el Banc Europeu d'Inversions, l'eurodiputat d'ICV Ernest Urtasun, va lamentar aquest dijous en una entrevista amb l'ACN el paper “totalment condemnable” de la institució. Urtasun va ser taxatiu en afirmar que el Banc Europeu d'Inversions “va posar els diners, no va sortir bé, va cobrar tots els diners que havia invertit i no va assumir cap conseqüència”.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>