AMPOSTA

El Barbarians suma 9 de 9 davant els Edetans de Montcada

Clara Seguí | AMPOSTA

14/02/2018

Els Barbarians Vinataus segueixen amb la bona ratxa de resultats en un partit que no va ser fàcil contra els Edetans de Montcada, un equip que necessitava el triomf per poder seguir aspirant a les dos primeres places del playoff que donen el passaport directe a semifinalsde la lliga de rugbi valenciana.

El duel va començar amb un Babarians molt agressiu buscant jugar al camp contrari, però es va trobar amb un rival amb moltes ganes, el qual utilitzava atacs buscant angles de carrera interiors que no permetien placar de forma efectiva al Vinataus. Ambdós equips van alternar moviments per generar perill, errors i infraccions, cosa que generava incertesa sobre qui seria capaç d'imposar-se al joc.

El Barbarians, tot i jugar al camp contrari, no va canviar el seu plantejament de joc i arribant al minut 17, Maoni va fer la primera infracció que els situava per davant dels Edetans Montcada, amb un 0-3. Després va respondre l'equip local amb una combinació d'atacs amb els seus davanters que canviava el marcador per un 7-3 al minut 21. Al 28, els locals van aprofitar la infracció allargant el marcador a 10-3, el qual els Barbarians contestaren amb una gran jugada en conjunt denominada "Jumangi". La primera part va acabar amb un 10-10.

La segona part, semblava que els Montcada avançarien als locals, però Maoni "El Mago" va respondre al minut 52 posant el marcador a 13-13. En aquest punt, semblava que no hi havia moment per al sospir, així al minut 56 una ràpida apertura d'un "rack" (formació després d'un placatge) va permetre avançar als Barbarians mitjançant un gran assaig del capità Manuel que deixava el marcador 13-18. Tot el joc es va traslladar al camp de l'Edetans. Després de continus placatges en defensa i atac, l'àrbitre va marcar una infracció. La conversió de 3 punts donaria la victòria esperada.

Tot el joc es va traslladar al camp del Edetans, els Vinataus no van deixar escapar tan fàcil la victòria. Les pròximes dos setmanes serviran al Barbariants Taus-Vinaròs per recuperar-se, corregir errors i preparar-se per a trobar-se amb l'Akra al camp del Vinaròs.