BATEA

El Govern no garanteix les noves places de residència per a Batea


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Míriam Gavaldà | BATEA

08/09/2017

A mitjans d’octubre la Generalitat anunciarà on van destinades les 233 places noves per a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental de les Terres de l’Ebre. Una de les incògnites rau en si hi haurà places per a la residència d’avis de Batea, actualment amb 30. Aquest estiu, l’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, va mostrar el seu malestar amb la Generalitat i va plantejar la possibilitat de deixar Catalunya per formar part d’Aragó. Un dels motius va ser l’incompliment del Govern a l’hora de concretar 30 noves places. El secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, ha indicat que Paladella és conscient, com ja li va transmetre la consellera, que hi ha altres poblacions com Tortosa o Amposta amb llargues llistes d’espera que tenen prioritat.

Des de 2010 que no es concertaven noves places, ara l’atorgament d’aquestes 233 representa un increment del 14% a Terres de l’Ebre i una inversió de més de 2,6 milions d’euros. Iglesies ha explicat que aquest nombre de places inclouen tant places residencials com d’atenció diürna i de serveis ocupacionals amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la població i a la vegada escurçar les llistes d’espera.

La Generalitat també ha preparat un pla de xoc per atendre infants i adolescents tutelats a Terres de l’Ebre. Aquest pla inclou la creació d’un nou centre residencial, que es suma als dos que ja existien. A més, també s’han incorporat 3 nous professionals als equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. També a principis de 2018 la Generalitat té previst obrir el primer Centre Residencial d’Educació Intensiva, que acull adolescents tutelats de 12 a 18 anys amb alternacions de conducta. Una altra de les novetats és que al 2018 i haurà 2 nous pisos assistits per a joves de 18 a 21 anys.

Actualment el sistema de protecció de la Generalitat atén prop de 300 infants i adolescents a Terres de l’Ebre. D’aquests, dos terços viuen en família extensa o acollidora, mentre que la resta es troba en centres residencials.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>