TORTOSA

El net de Josep Rodríguez rep el primer document de nul·litat d’un judici polític a l’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

13/09/2017

Ja s'ha expedit el primer document del Govern de Catalunya que acredita l’anul·lació del judici polític contra una víctima del franquisme a les Terres de l’Ebre. Es tracta de Josep Rodríguez i Martínez, el primer alcalde d’ERC a Tortosa, condemnat el 13 de maig de 1939 i sentenciat a mort per un tribunal militar franquista. El seu net, Josep Rodríguez, ha estat l’encarregat de recollir el document. Rodríguez ha manifestat la satisfacció i agraïment al govern català en nom de tota la seva família.

El Govern expedirà un document personalitzat amb el nom i cognoms que correspongui, a totes les víctimes del franquisme o a les famílies que ho sol·licitin. La sol·licitud d’aquest document de nul·litat es pot fer presencialment a totes les oficines d’atenció al ciutadà de la Generalitat de Catalunya, a través del web del Departament de Justícia i trucant al telèfon 012. La directora dels serveis territorials de Justícia, Montserrat Ingla, ha insistit en la importància de comprovar si la persona per la qual es vol demanar la nul·litat està inclosa al llista de l’Arxiu Nacional de Catalunya.

A Catalunya hi ha 66.590 persones contra les quals es va instruir un procediment judicial militar per causes polítiques durant la Dictadura de Franco.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>