TORTOSA

Els arxius volen preservar la memòria de l’1-O


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

10/10/2017

Els arxius històrics de Catalunya volen protegir la memòria de l’1 d’octubre i de les protestes per rebutjar la repressió policial. L’Associació d’Arxivers de Catalunya i la subdirecció general d’Arxius de la Generalitat han fet crides perquè els arxius rebin i tractin adequadament tota aquesta informació. L’objectiu és evitar que les centenars de fotografies o vídeos, molts dels quals van fer-se virals, no siguin informació efímera; sinó que formin part del fons dels arxius comarcals.

El director de l’Arxiu Històric Comarcal del Baix Ebre, Albert Curto, ha explicat que també els interessa conservar cartells i altres materials impresos, sobretot si són d’àmbit local. En qualsevol cas, ha advertit que tampoc cal precipitar-se, tenint en compte que es tracta de documentació “sensible” en uns moments tan delicats. Curto ha dit que l’Arxiu assessorà els autors a l’hora de catalogar imatges i vídeos amb criteris professionals, i que vol garantir la confidencialitat de les donacions.

D’altra banda, Curto ha recomanat la conservació d’imatges i vídeos en còpies de seguretat en dispositius externs, si ara es tenen guardades en telèfons mòbils. Sobretot, si són vídeos i fotografies pròpies i dels fets ocorreguts al territori.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>