TORTOSA

Els intents de matar Franco, a la llum pel Congrés Internacional de la Batalla de l’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

11/12/2017

El Congrés Internacional sobre la Batalla de l’Ebre, que es farà a Tortosa la tardor del 2018, preveu una ponència sobre l’actuació dels serveis d’intel·ligència durant el conflicte. El president d’Amics i Amigues de l’Ebre, que organitza el Congrés amb la URV, ha avançat aquest dilluns que fins i tot s’explicaran els intents de matar el general Franco. De fet, Franco en persona va dirigir les tropes des del punt de comandament de Coll del Moro, i va haver-hi almenys una conspiració per acabar amb la seua vida.

Però més enllà dels aspectes bèl·lics de la Batalla de l’Ebre, el congrés també abordarà altres eixos temàtics, com ara el context polític estatal i internacional; la vida local al front de guerra i els refugiats; la sanitat al front i a la rereguarda, i la literatura, el cinema i la premsa, així com altres elements de propaganda.

El Congrés es farà del 28 al 30 de setembre i del 5 al 7 d’octubre de l’any que ve. Però a través del web batalladelebre.cat, al llarg de tot el 2018, també es donaran a conèixer tota una sèrie d’activitats paral·leles o complementàries al Congrés. Serà un programa unificat i coordinat per evitar el solapament d’actes que es facin a tots els pobles de l’Ebre.

Per exemple, Amics i Amigues de l’Ebre organitzarà actes sobre la Tortosa bombardejada el proper mes d’abril, amb un programa de rutes sobre la Guerra Civil. A banda, també es farà una recreació de com era el Mercat Municipal durant els nou mesos que Tortosa va ser front de guerra, així com la d’un hospital de sang durant la Batalla de l‘Ebre. Finalment, també s’ha previst una visita amb el llagut Lo Sirgador, per conèixer els fets del pas de l’Ebre per Campredó.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>