BARCELONA

Els transportistes rebutgen l’acord Generalitat-Foment sobre l’N-340


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



G.M. | BARCELONA

14/08/2017

La Federació Nacional d’Associacions de Transports d’Espanya (Fenadismer) ha emès un comunicat per rebutjar «de forma absoluta» el principi d’acord que han assolit la Generalitat i el Ministeri de Foment per solucionar els problemes de l’N-340. En concret, els transportistes rebutgen la decisió de prohibir, a partir de gener de 2018, la circulació de camions per la N-340. L’entitat argumenta que la prohibició suposa “inculpar” el sector del transport per carretera com a únic responsable dels accidents. En aquest sentit, cal recordar que el Ministeri i la Generalitat han pactat el desviament obligatori de camions per l’autopista AP-7 entre Peníscola i l’Hospitalet de l’Infant, i entre Altafulla i Vilafranca del Penedès, amb una bonificació del 42,5% per als camions de pas, i d’un 50% per als camions que fan desplaçaments locals.

La federació de transportistes lamenta que l’única alternativa per als camions sigui la d’utilitzar l’autopista de peatge mentre que els turismes podran continuar utilitzant la N-340. I, en el cas dels turismes, “se’ls incentiva a utilitzar l’autopista de peatge establint la seva gratuïtat sempre que l’anada i tornada es realitzi en el mateix dia”. La mesura per als turismes és exclusiva per als que entrin o surtin en el tram des de Vilafranca del Penedès Sud a Ulldecona, sempre que s’accedeixi per la mateixa sortida a l’anada.

Fenadismer reivindica que s’implementin mesures “que redueixin les causes que motiven els accidents de trànsit i que fomentin l’ús voluntari de les autopistes de peatge”, com la reducció de la velocitat màxima en la N-340 en els trams més perillosos, l’establiment d’un tercer carril per millorar els avançaments i fer més atractiva l’AP-7 amb l’increment de la velocitat màxima, i l’aplicació d’un programa de descomptes.

Finalment, també critiquen el Ministeri de Foment per no haver convocat les associacions de transportistes per “informar i consensuar” el nou pla de desviament de camions a les autopistes de peatge.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>