VINEBRE

Estabilitzat el 80 per cent del perímetre de l’incendi de la Ribera d’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno / Sílvia Alarcón | VINEBRE

28/06/2019

Els Bombers han donat per estabilitzat este divendres el 80% del perímetre de l’incendi que afecta la Ribera d’Ebre, tot i que mostren la seua preocupació pel 20% restant, que representa una superfície de 50 quilòmetres. Correspon al nord del flanc dret, als sectors segon i tercer. El cap de Bombers, David Borrell, també ha explicat que el flanc esquerre i el primer terç del flanc dret estan estabilitzats. Durant les hores de més calor de migdia hi hagut reproduccions, un fet previsible a causa de les altes temperatures. Per tant, l'objectiu en les properes hores és mantenir el mateix perímetre d'incendi i que no s’eixamplin.

L’incendi de la Ribera d’Ebre, que va començar dimecres a la tarda i ha estat avançant sense control, afecta 6.000 hectàrees, tot i que un 20% del terreny no s’ha cremat. Així ho ha explicat Miquel Àngel Garcia, cap dels Agents Rurals a les Terres de l’Ebre. Un terç de la superfície afectada és agrícola i dos terços és terreny forestal, que ha quedat completament cremat.

Per la seua banda, el cap de Protecció Civil a les Terres de l’Ebre, Miquel Alonso, ha explicat que hi ha 52 persones allotjades en tres centres. Quatre a la Palma d’Ebre, quatre a Bovera i 44 a l’escola de Flix. Dijous a la nit, una vintena de persones es van quedar a dormir i a una trentena se’ls va proporcionar sopar. Aquest divendres se’ls ha informat que no podran tornar a casa seva fins que la situació no quedi controlada.

El delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha tornat a demanar a la població que no accedeixin a les zones on estan treballant els Bombers i equips d'emergència. Ha assegurat que el risc d'incendi és molt elevat, i per això ha demanat a la població que extremi la precaució.

Finalment, l’alcaldessa de Vinebre i presidenta en funcions del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha afirmat que mai havien viscut una situació semblant. Amb tot, ha volgut destacar la gran onada de solidaritat que s’ha despertat a causa de l’incendi de la Ribera d’Ebre. // Foto ACN.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>