TORTOSA

Faura descarta entrar al govern de Roigé, per poder ser més decisiu


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

19/06/2019

Xavier Faura ha afirmat este dimecres que els regidors d’ERC-Tortosa Sí són més valuosos a l’oposició que al govern municipal. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Faura ha deixat clar que els republicans no entraran al govern de Meritxell Roigé, i que el seu suport en el primer extraordinari del mandat no és una “carta en blanc” per a Junts per Tortosa. En este sentit, Faura ha rebutjat les crítiques de Movem Tortosa, la CUP i Ciutadans a la retribució econòmica que s’ha fixat l’alcaldessa.

Faura ha encaixat les crítiques que ha rebut, sobretot a les xarxes socials, per haver aprovat les retribucions i de les dedicacions que ha proposat el govern en minoria de Junts per Tortosa. Però el portaveu republicà ha dit que només Esquerra va aconseguir retirar de l’ordre del dia una delegació de competències a la junta de govern local amb què Roigé pretenia buidar de contingut el ple de l’Ajuntament i la capacitat de control i d’incidència per part de l’oposició.

El nou portaveu d’Esquerra-Tortosa Sí ha afirmat que el pacte del mandat anterior amb el PDeCAT “no va ser un bon negoci”, ni per a la ciutadania ni per als republicans. Però Faura ha insistit que un govern d’esquerres era inviable. Amb tot, ha confirmat que a última hora també van haver-hi contactes per investir-lo a ell com a alcalde, però que l’acord no va prosperar perquè el regidor de Ciutadans no va acabar de decidir-se.

Finalment, Faura no ha tancat la porta a explorar una majoria alternativa més endavant, si el PSC modifica el seu plantejament en relació a Catalunya i defensen la llibertat dels presos polítics.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>