GANDESA

Gandesa aplica mesures correctores per evitar les inundacions al centre del poble


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | GANDESA

15/11/2017

Gandesa ha començat a aplicar les primeres “mesures correctores” per evitar les inundacions del centre de la població quan es produeixen pluges intenses. Bàsicament, amb la canalització de les aigües pluvials fora del nucli urbà i amb la creació de basses pulmó en diferents finques del terme. Així ho ha explicat l’alcalde, Carles Luz, durant una entrevista a Canal 21 Ebre. En una segona fase, la solució definitiva passa per una nova xarxa de pluvials, segons el nou estudi de pluviometria i d’inundabilitat del municipi de Gandesa.

El darrer episodi de pluges es va produir la tarda del 18 d’octubre, quan van caure uns 130 litres per metre quadrat en menys de dos hores; 46 dels quals, en només 30 minuts. Així, els carrers de Gandesa es van omplir d’aigua, i es van inundar els baixos de la residència per a la gent gran.

L’alcalde ha recordat que en els darrers cinc anys hi ha hagut tres episodis d’inundacions, perquè fins ara les aigües pluvials es canalitzen al centre de la població.

També influeix en les inundacions puntuals de Gandesa la configuració actual de la carretera C-43. En aquest sentit, Luz ha dit que confia que la situació política no afecti gaire la construcció de la nova variant, amb un projecte que havia d’estar enllestit abans de final d’any.

En la mateixa entrevista, Luz ha avançat que el pressupost municipal del 2018 hauria d’aprovar-se a finals d’aquest mes de novembre. L’alcalde ha destacat les obres en carrers i la millora del pati de les antigues escoles, així com la construcció del centre de calor amb biomassa i la renovació de l’enllumenat públic amb la implantació de tecnologia led. // Foto ACN.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>