TORTOSA

Gellida: ‘Fins després del 26-M no veurem si hi ha govern de coalició’


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

03/05/2019

El politòleg Jesús Gellida creu que la situació política a Espanya no s’aclarirà del tot fins després de les eleccions municipals i europees del 26 de maig, que els partits estan plantejant com una segona volta de les eleccions generals del 28 d’abril. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, ha recordat que el PSOE té diverses opcions de pacte, però que cada vegada rebrà més pressions per formalitzar un govern amb Ciutadans. De fet, ha apuntat que estes pressions seran més fortes després de les municipals.

Segons Gellida, l’electorat del PSOE no entendria un pacte amb Ciutadans, i preferiria un govern d’esquerres amb Podemos. Però ha advertit que també a la Unió Europea voldrien un possible pacte entre els socialistes i el partit d’Albert Rivera. En qualsevol cas, ha valorat que Sánchez ha sortit molt reforçat gràcies a la decisió de convocar les eleccions després del veto dels independentistes als pressupostos.

En clau catalana, el politòleg creu que els partits independentistes tenen menys força a Madrid, tot i els 22 diputats que sumen Esquerra i Junts per Catalunya. Però ha recordat que amb els set diputats d’En Comú Podem són 29 diputats a favor del referèndum, als que cal sumar els 35 de Podemos. Gellida, però, diu que el futur més immediat del procés dependrà també de la sentència del judici de l’1 d’Octubre.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>