HORTA DE SANT JOAN

Horta inicia la rehabilitació del Mas de Burot amb tècniques de bioconstrucció


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | HORTA DE SANT JOAN

07/11/2017

Les obres de rehabilitació del Mas de Burot d'Horta de Sant Joan, situat al Parc Natural dels Ports, ja estan en marxa i s'allargaran fins al segon trimestre de 2018. El mas és originari de finals del segle XIX i propietat de l'Ajuntament. Es recuperarà amb tècniques de bioconstrucció, posant en pràctica els conceptes i recomanacions de construcció tradicional i amb materials naturals, que recull la guia d'intervenció del patrimoni arquitectònic, editada el 2016 pel Parc Natural dels Ports.

L’arquitecte del projecte, Òscar Benet, ha explicat quines tècniques i materials s’utilitzaran. La presidenta del Col·legi d’Aparelladors de les Terres de l’Ebre, Teresa Arnal, ha destacat el caràcter didàctic de l’actuació.

L’últim resident del Mas de Burot, Joan Vicent Lleonart ha explicat com era la seva vida de petit en aquest mas, al costat dels seus germans, i amb una família dedicada a l’agricultura i la ramaderia. Ara es mostra il·lusionat que es recuperi i sigui “una mica de tots”.

L’alcalde d’Horta de Sant Joan, Joaquim Ferràs, ha explicat que el Mas de Burot, també es vol convertir en un actiu ecoturístic del municipi i el territori. Vol ser un referent on explicar aquestes tècniques arquitectòniques i sobretot relatar la vida als masos dels Ports.

El projecte té un pressupost de gairebé 180.000 euros, i compta amb un ajut de la Direcció General de Turisme.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>