VINEBRE

Més dones al món polític ebrenc, però encara sense paritat


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Sílvia Alarcón | VINEBRE

09/03/2018

El món polític ebrenc, cada cop més femení. Tot i que encara no s’ha arribat a la paritat desitjada, les quatre comarques de l’Ebre compten amb més dones al capdavant dels ajuntaments.

A la Ribera d’Ebre, destaca l’Ajuntament de Vinebre amb majoria de dones. De 7 regidors, cinc són dones. Gemma Carim és alcaldessa de Vinebre.

Carim també és presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. De fet, de les quatre comarques, tres estan encapçalades per dones. Carme Navarro al Montsià i Sandra Zaragoza al Baix Ebre.

Un altre dels municipis que també hi ha majoria de dones al consistori és Benifallet. Del total de 7 regidors, cinc són dones. Mercè Pedret és alcaldessa de Benifallet.

Eva Amposta és, des d’aquest passat mes de gener, la primera dona al capdavant de l’ajuntament de Pinell de Brai, i en l’actualitat, la única a la comarca de la Terra Alta. A més, és una de les alcaldesses més joves de Catalunya amb només 25 anys.

La comarca amb més dones alcaldesses és el Baix Ebre. L’última incorporació ha estat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que substitueix al càrrec a Ferran Bel.

Tot i que falta molt camí per recórrer, la distància per arribar a la paritat justa entre homes i dones s’ha escurçat en els últims anys.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>