TERRES DE L'EBRE

Només 31 corredors arriben a la meta de l'UT Estels del Sud

Albert Pascual | TERRES DE L'EBRE

03/05/2016

Va començar amb pluja i va seguir amb vent, així va ser la darrera edició de l'Ultra Trail Estels del Sud, la cursa per muntanya de 105 kilòmetres que fa la volta al Parc Natural dels Ports amb sortida i arribada a Arnes.

El punt més alt de la prova, la pujada al cim del Caro, va ser un dels moments més delicats i és que degut al mal temps, al voltant de 30 corredors van quedar neutralitzats a la zona del refugi. Dalt a les antenes, vents de més de 100 kilòmetres per hora van dificultar l'ascens dels esportistes que s'havien d'ajudar de les mans per mantenir l'equilibri.

A l'altura de les Clotes, al kilòmetre 70 de cursa, només 31 corredors havien passat el punt de control i van ser els que van poder acabar la cursa.

Joan Salamaña, del Centre Excursionista Farners va ser el guanyador de la cursa. Salamaña va anar primer des del kilòmetre 42, una mica abans del refugi de Font Ferrera. Al final va completar la cursa en 12 hores i 34 minuts. El seguiren el basc Erlantz Zaldunbide, i tercer, Israel Mercadé del Centre Excursionista Serres del Mestral que va arribar una hora després del primer.

En categoria femenina, cap de les corredores participants va passar el punt de control de Les Clotes, lloc on es va neutralitzar la cursa. D'aquesta manera el podi final va quedar desert. Ona Huck del Sant Cugat, va liderar la cursa femenina des del kilòmetre 21 a Beseit.

En aquesta edició de l'Ultra Trail Estels del Sud van participar un total de 170 corredors. La cursa va ser la primera prova de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.