TORTOSA

Presenten la nova estàtua de la Cinta per a la façana de la catedral


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

31/08/2017

La Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta ja ha presentat la nova escultura de la patrona de Tortosa, que presidirà la fatxada barroca de la catedral. Es tracta de l’escultura que ha fet l’artista andalús Marco Augusto Dueñas, i que els tortosins han pogut veure per primera vegada aquest dimecres a la nit, en acabar el concert del Cor Carlit Gospel, dins dels actes programats pel Quart Centenari de l’entitat, declarat Any Jubilar. La nova estàtua de la Cinta ha sorprès per mostrar la imatge d’una mare jove, amb un rostre molt actual. L’escultor ha confirmat que ha volgut representar una dona d’avui en dia.

Per la seua banda, el primer majordom, Francesc Viñas, ha recordat que l’Arxiconfraria volia fer una imatge actual de la patrona de Tortosa.

A banda, l’escultor ha detallat que l’escultura s’ha fet a partir d’un únic bloc de marbre italià de Carrara, amb moltes hores de treball i seguint les tècniques tradicionals.

Des de la Reial Arxiconfraria es declaren “molt contents” amb el resultat final, i consideren que la van encertar amb l’elecció de l’escultor. El primer majordom ha afegit que el 10 de setembre es farà la benedicció de l’estàtua, i que “més endavant”, potser abans de final d’any, s’intentarà col·locar a la fatxada principal de la catedral. I és que s’intentarà netejar, almenys, una part de la façana.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>