TORTOSA

Pugen les denúncies per violència domèstica a Tarragona i l'Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Albert Pascual | TORTOSA

13/03/2018

Els jutjats de la demarcació de Tarragona han rebut un 62% més de denúncies per violència domèstica respecte al 2016. Així ho reflecteixen les dades que ha fet públiques aquesta setmana el Consell General del Poder Judicial.

Aquestes dades són molt superiors a les de la mitjana catalana i al conjunt d'Espanya que se situen al voltant del 17%.

En concret, el 2017 es van recollir 3.352 denúncies a les Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona, davant les 2.067 del 2016. De mitjana, cada dia van arribar nou casos als jutjats provincials.

En total, 3.177 dones van interposar denúncia, mentre que un any abans n'havien estat 1.945, fet que es tradueix en unes 8,4 dones de cada 1.000, quan la mitjana estatal està en gairebé 6,7 per 1.000.

Dels casos comptabilitzats a les comarques de Tarragona i l'Ebre, el 75% van ser denunciats per la víctima a la policia. Una de cada deu, però, va acabar renunciant al procediment.

Des de l’ICD expliquen les eines de suport a les dones que sofreixen maltractament.

L'any passat els òrgans judicials van enviar 512 casos a judici -tots ells contra homes-. Dels casos tramitats pels jutjats, el 51% van ser arxivats provisionalment. Dels que es van jutjar, el 87,4% van acabar en condemna. En total, els jutjats tarragonins van processar 341 individus per casos de violència domèstica.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>