TIVISSA

Tivissa celebra els 90 anys de la plaça de la Baranova


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TIVISSA

16/08/2017

La plaça de la Baranova de Tivissa va viure dissabte una nit molt especial, amb motiu de la celebració del seu 90è aniversari. Va ser en el marc de la iniciativa cultural Les Nits de la Baranova, amb l’assistència de més de 700 persones. La festa va retre un homenatge molt emotiu a la persona de Lluís Brull i Credó, impulsor de dues iniciatives de reforma de la Baranova, i va incloure la presentació i estrena de la pel·lícula ’90 anys de la Baranova’, que recull la història de la plaça amb imatges del passat, algunes de les quals es van poder veure en 3D, gràcies al treball tècnic desenvolupat per l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre. A més, la pel·lícula recupera més de 300 fotografies i documents, així com imatges històriques tant del passat com de les darreres remodelacions de la plaça. L’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, va mostrar la seua satisfacció pel fet d’haver viscut “una nit molt especial”.

El periodista tivissà Ignasi Vidal va ser l’encarregat de donar vida a Lluís Brull durant l’acte. A més, es va destapar una placa que, a l’entrada de la plaça de la Baranova, recorda els diferents moments de la història d’aquest indret emblemàtic, mirador privilegiat de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, i de les muntanyes de Prades, el Montsant, la Figuera, la Picossa, les serres de Cavalls i de Pàndols, els Ports, i la serra de Cardó. La part final de la festa va comptar amb l’actuació musical dels germans Ivan i Mikel Herzog Vidal, amb arrels familiars tivissanes, i del seu pare i conegut cantant Mikel Herzog.

D’altra banda, la iniciativa cultural ‘Les nits a la Baranova’, continuarà desenvolupant la seva programació aquesta setmana. Concretament, els propers divendres i diumenge tindran lloc els dos concerts del cicle ‘Enamora’t de la lírica!’, amb les entrades exhaurides. Els dos concerts d’aquesta edició comptaran amb l’actuació de la soprano Sara Blanch, natural de Darmós, acompanyada divendres pel tenor Marc Sala i diumenge pel baríton Carles Pachón. Els dos concerts també comptaran amb l’acompanyament al piano de Josep Buforn, i coordinació artística del professor i reconegut crític d’òpera, Roger Alier, i de Jordi Maddaleno.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>