TORTOSA

Tortosa ha permès a Canal Terres de l’Ebre operar sense llicència d’activitat més de cinc anys


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Redacció | TORTOSA

10/04/2019

L’Ajuntament de Tortosa ha permès que Canal Terres de l’Ebre hagi operat durant més de cinc anys sense llicència municipal d’activitat, als estudis ubicats a l’edifici de la residència L’Onada. Un centre geriàtric que es va construir en uns antics terrenys municipals, venuts el 2005 a un preu polític de només 72.000 euros perquè es fes una residència, i no uns estudis de televisió. Però fonts municipals han confirmat que Canal Terres de l’Ebre ha estat funcionant sense llicència d’activitat, ja que el permís que tenen els propietaris de la televisió i de L’Onada només autoritzava l’obertura de la residència.

Tant és així que, després d’una consulta de Canal 21 Ebre que encara no ha rebut resposta oficial, l’Ajuntament ha previst per dijous la visita d’un inspector a les instal·lacions de Canal Terres de l’Ebre. Fonts properes al govern municipal han confirmat que, una vegada s’ha detectat que “la llicència d’activitat no estava del tot tramitada”, s’ha fet un requeriment sol·licitant l’ampliació de la llicència ja existent, per regularitzar la situació de Canal Terres de l’Ebre.

D’altra banda, Canal 21 Ebre ha intentat contactar amb el director de Canal Terres de l’Ebre, qui segons fonts de l’empresa es troba fora del territori. Els estudis d’aquesta televisió privada, que ocupen una superfície d’uns 300 metres quadrats, van ser inaugurats el 28 de desembre del 2013 pel conseller de Presidència, Francesc Homs. El 2013 va ser l’any de la fusió de L’Ebre TV i de l’antic Canal TE, moment en què van rebre de la Generalitat uns ajuts de 124.700 euros i de 10.000 euros, respectivament. Precisament, aquesta última subvenció va ser per construir als baixos de la residència un plató amb capacitat per a gairebé 100 persones.

En realitat, els estudis de Canal Terres de l’Ebre van començar a funcionar just un any abans de l’obertura de la residència, projecte que va acumular diversos entrebancs per la inundabilitat dels terrenys que havia venut l’Ajuntament al barri de Sant Llàtzer. De fet, l’ACA va deixar el projecte en suspens durant gairebé tres anys, a partir d’una queixa veïnal. Finalment, L’Onada va obrir portes al barri de Sant Llàtzer a l’octubre del 2014, amb 128 places de residència i 40 de centre de dia. I amb una televisió privada als baixos. Una televisió que durant els darrers mandats ha rebut el favor del govern municipal, amb la contractació massiva de serveis i publicitat institucional, però també decantant-se exclusivament per Canal Terres de l’Ebre en el conflicte amb Canal 21 Ebre per la participació a la Xarxa de Televisions Locals.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>