TORTOSA

Tortosa inaugura el canvi de nom de la plaça Joaquim Bau per 1 d'Octubre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

25/01/2018

L'Ajuntament de Tortosa ha inaugurat, aquest dijous, el canvi de nom de la plaça Joaquim Bau, un càrrec públic del franquisme, pel de plaça 1 d'Octubre. Una decisió presa sense vots en contra al ple del passat octubre. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha remarcat que, més enllà dels ferits i la repressió policial, la plaça vol recordar la unitat i “l'afirmació nacional” que va suposar la celebració del referèndum.

Els alcaldes de La Ràpita, Roquetes i Móra la Nova, convidats a l'acte, han recordat les càrregues policials que van deixar un centenar de ferits i que han marcat la societat dels tres municipis. Bel ha volgut tenir un record per Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, Carles Puigdemont, els exconsellers a Brussel·les i aquells que continuen a la presó, en afirmar que el canvi de nom també va dedicat a totes aquelles persones que van fer possible la celebració del referèndum.

Amb el canvi de nom de la plaça, Tortosa també es desfà d'una part del seu passat franquista, retirant el nom de Joaquim Bau, alcalde durant la dictadura Primo de Rivera i càrrec públic durant la Guerra Civil espanyola i els darrers anys del franquisme.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>