GANDESA

Unió de Pagesos preveu una davallada de producció de raïm del 29 per cent a Catalunya


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | GANDESA

31/08/2017

Unió de Pagesos estima que la producció de l’actual campanya de la verema a Catalunya disminuirà en un 29% respecte a la de l’any passat i alerta d’uns preus baixos en origen, semblants als del final de la campanya passada. En aquest sentit, el sindicat recorda que els viticultors, en les darreres campanyes, han hagut d’assumir reduccions del preu del raïm quan les collites han estat suficients, i considera que ara les empreses que compren raïm i vi haurien d’assumir una pujada del preu equiparable a la falta de producte al mercat.

La sequera continuada dels darrers tres anys ha comportat, a la major part de zones, una producció inicial de raïm escassa aquesta campanya. Les temperatures altes de finals de maig i de tot l’agost han afegit estrès hídric a moltes vinyes, fet que es tradueix en una disminució de la mida i el pes del raïm. Tots aquests factors perfilen una verema 2017-2018 a Catalunya amb raïm de molta qualitat però escassa.

Les zones més afectades per la sequera han estat la Terra Alta, comarques del Camp de Tarragona i Alt i Baix Penedès. Les conseqüències de la sequera han estat força generalitzades, excepte en zones concretes com l’Alt Empordà, que podran tenir un augment d’entre un 15% i un 20% respecte la de l’any passat. Tot i que la verema encara està en curs, el sindicat estima una reducció mitjana del 25% de la producció a la zona del Penedès i del 30% a la Terra Alta i les comarques del Camp de Tarragona.

El departament d’Agricultura ha valorat la producció definitiva de la campanya anterior en 401.509 tones, per sota de la mitjana de les cinc darreres campanyes, que se situa en 433.278 tones. D’aquesta manera, la campanya que ara comença, 2017-2018, es planteja realment escassa, amb unes 284.375 tones de raïm, un 29% menor que l’anterior.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>