BARCELONA

L'ANC i Òmnium reclamen 'escenificar' la unitat dels partits independentistes de cara a la sentència de l'1-O


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



ACN | BARCELONA

31/07/2019

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, han ofert aquest dimecres una roda de premsa conjunta per reclamar als partits independentistes que "escenifiquin" la seva unitat de cara a la sentència del judici al referèndum de l'1 d'octubre de 2017, que es preveu per la tardor. Mauri ha proposat que, si la sentència no és absolutòria, sigui "la societat civil" la que lideri la resposta a la sentència "sempre amb els instrument de lluita no violenta" i ha demanat a les formacions polítiques que "treballin per aquest consens imprescindible". Paluzie ha situat la manifestació de l'11 de setembre com a "la primera fita" d'aquest cicle de mobilitzacions.

La líder de l'ANC ha ubicat la concentració de la Diada "en aquest camí de mobilització" i ha destacat que "és important que aquest 11 de setembre sigui un èxit com ho és sempre". Sobre la situació d'aparent desunió entre forces independentistes, ha assenyalat la repressió com a element que "busca" la desmobilització i la divisió. "Som conscients que la repressió política influeix en la divisió", ha afirmat, però ha advertit que "no ho aconseguirà".

"Ens cal anar a l'una ara, amb el que ens ve a sobre", ha avisat Paluzie, que ha rebutjat abandonar les grans manifestacions que caracteritzen la seva entitat. Així mateix, ha ressaltat que "la gran força" que va tenir l'1-O va ser "que estiguessin d'acord una majoria parlamentària, un govern disposat a fer el referèndum i una societat civil organitzada", per la qual cosa ha recomanat unir energies per "estar més forts per reprendre la via unilateral". I és que per a l'ANC, la via del pacte i un referèndum acordat amb l'Estat és preferible, però no "realista".

Des d'Òmnium, Mauri ha destacat la unitat de la societat civil com a "fortalesa" del moviment independentista i ha lamentat les "setmanes de baralles públiques entre formacions polítiques que no s'haurien d'haver produït". Per encarar la sentència, ha apostat per restar "units al carrer" i per l'exercici de l'autodeterminació "sense excloure cap via", tot i que sempre des de la no-violència.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>