RIBA-ROJA D'EBRE

L'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre atorga la llicència d'obres per al dipòsit de residus


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | RIBA-ROJA D'EBRE

04/04/2019

Cop d'efecte de l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre, que finalment ha atorgat la llicència d'obres a la UTE Lestaca, formada per Urbaser i Griñó, per començar a construir el dipòsit de residus industrials no perillosos. L'alcalde, Antonio Suárez, ha explicat que els treballs començaran de forma “imminent” i que han d'estar acabats el 17 de juliol, que és quan expira la llicència mediambiental. Aquest matí, de fet, algunes màquines començaven a treballar a la zona de les Valls. Suárez ha assenyalat que es tracta d'una “oportunitat econòmica i laboral”.

L'autorització ambiental l'havia posat a revisió el Departament de Territori per adaptar-la a la nova normativa de l'aigua, com va recomanar la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, en una maniobra del govern català per intentar aturar la llicència municipal. Però Suárez, que també és el director dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat, ha defensat que estes revisions no paralitzen l'activitat ni tampoc la possibilitat d'iniciar les obres. L'alcalde ha demanat “la implicació i confiança” dels veïns de Riba-roja però també de la resta de la Ribera d'Ebre, en el projecte.

L’Ajuntament ha aprovat la llicència d’obres amb el suport de les dues forces polítiques que formen el plenari. El cap de l’oposició, el socialista, José Luis Aparicio, ha defensat que el consistori ha actuat en defensa dels interessos del poble.

Alguns veïns, com Maria Agonillas, asseguren que al poble ha patit una greu despoblació i veuen amb bons ulls el projecte si comporta la creació de llocs de treball.

Suárez ha agraït el suport del conseller de Territori, Damià Calvet, amb el poble i la comarca per revisar les autoritzacions ambientals i urbanístiques, que ha quedat clar, ha dit, que han estat immaculades i li ha demanat que compleixi amb el compromís assolit amb el poble, en un pregó de la festa major, per accelerar les autoritzacions que permetran una segona planta de despolimerització catalítica vinculada al dipòsit, així com les obres en infraestructures promeses. L'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre també ha enviat una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, on se'l convida a visitar el poble i “a conèixer la realitat local i comarcal”. // Foto EMILIO ZARAGOZA.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>