SANT CARLES DE LA RÀPITA

L'IRTA aprofitarà els subproductes de la indústria cervesera per fer pinsos per a l'aqüicultura


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



ACN | SANT CARLES DE LA RÀPITA

07/03/2018

L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) participa en el projecte LIFE Brewery en el qual es treballarà per recuperar els subproductes que genera la indústria cervesera, el concret el bagàs i el llevat, per fer pinsos per a l'aqüicultura. Els primers prototips de pinsos es desenvoluparan a les instal·lacions de Mas Bové, a Tarragona, i els assajos amb peixos a Sant Carles de la Ràpita. Es crearan tres dietes per a daurada (com a peix mediterrani), truita (com a peix d'aigua dolça) i llenguado (com a peix pla) i es provaran aquests pinsos amb bagàs i llevat en lloc d'altres ingredients d'origen marí.

El projecte vol afegir valor als subproductes alimentaris, reduir costos en la producció aqüícola i substituir la farina de peix per ingredients més sostenibles que reduïsquen la necessitat de capturar peixos salvatges.

El sector cerveser europeu genera anualment més de 8 milions de tones de subproductes rics en matèria orgànica. D'aquests, aproximadament 7 milions corresponen al bagàs i el llevat, subproductes amb un alt contingut de nutrients i altres compostos d'interés que es poden transformar en ingredients per pinsos i substituir la soja o les patates, entre altres, que tenen un cost econòmic i ambiental més elevat.

Els experts estimen que es podria valorar com a mínim el 75% d'aquests subproductes generats pel sector cerveser europeu. El projecte el coordina Azti, i també hi participa, a més de l'IRTA, Riera Nadeu, el grup LKS i The Brewers of Europe. El pressupost és de més d'un milió i mig d'euros. El 60% de la inversió procedeix de la Unió Europea. La recerca va començar el setembre de 2017 i es prolongarà fins al final de 2020.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>