AMPOSTA

La nova cara de l’Alfacada i la Tancada, a punt


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Albert Pascual | AMPOSTA

16/03/2018

Els flamencs ja gaudeixen de noves llacunes i aiguamolls restaurats al Delta de l'Ebre. Són espais de l'Alfacada i la Tancada que s'han millorat gràcies al projecte LIFE+ Natura Delta-Lagoon. El projecte l'ha coordinat el programa d'Ecosistemes Aquàtics d'IRTA i han participat diferents entitats i administracions. Amb un pressupost de 3 milions d'euros s'han culminat uns treballs que han millorat l'estat ecològic de les dues llacunes amb la restauració de l'hàbitat.

Així s'ha actuat a les salines de Sant Antoni on s'han restaurat 16 hectàrees d'aiguamolls de l'antiga factoria. En el cas de l'Alfacada s'han millorat 200 ha i se n'han creat 62 de noves. Uns espais nous on es minimitza l'efecte humà com ara les línies elèctriques que poden alterar la fauna.

El cost del projecte s'espera que tinga repercussió al territori. El Director General de Polítiques Ambientals considera que les inversions en natura tenen un retorn molt superior un cop executades.

Amb els objectius complerts, el projecte LIFE+ dóna per acabat un pla que es va iniciar el 2010 quan la Comissió Europea va concedir l'ajut a l'IRTA i els socis beneficiaris del projecte com ara la Fundació Catalunya la Pedrera o el Parc Natural del Delta de l'Ebre.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>