ASCÓ

La nuclear haurà de pagar més impostos a l’Ajuntament d’Ascó


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



VAT | ASCÓ

28/05/2018

El Jutjat del Contenciós Administratiu número 1 de Tarragona ha desestimat el recurs que va presentar l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs II contra la liquidació definitiva de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) per a la construcció del magatzem temporal individualitat (ATI) a les instal·lacions que l'empresa té a Ascó. Això suposa que finalment l'impost sigui d'uns 415 mil euros, el que representa uns 263 mil euros més del que sostenia l'empresa energètica.

El litigi entre l'Ajuntament i ANAV parteix del punt que l'administració local considera que els contenidors que emmagatzemen els residus s'han d'incloure a la tributació, ja que són part fonamental de la instal·lació. Des de l'ajuntament s'han mostrat confiats en la resolució final del litigi.

La posició de l'Ajuntament i Base Gestió d'ingressos està reforçada per les sentències del tribunal suprem els anys 2010 i 2013 i del Tribunal Superior de justícia de Castella la Manxa ja va dictar una sentència similar en el mateix cas però a la central nuclear de Zorita.

Per a Buixeda, aquesta sentència ha creat un precedent per a la futura llicència del magatzem que s'ha de construir a l'altra planta catalana situada a Vandellòs. A Ascó, aquesta instal·lació va entrar en funcionament l'any 2013 amb els primers residus nuclears de la planta. Aquesta era una mesura temporal davant la previsió del magatzem centralitzat que s'havia d'instal·lar a Villar de Cañas i que de moment, encara segueix aturat.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>