TORTOSA

La renovació de l’aigua dels badies, clau per millorar la producció aqüícola


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

14/12/2017

Una recerca pionera sobre la circulació i el funcionament de les badies del Delta de l’Ebre ha posat sobre la taula la necessitat de millorar la seva gestió per afavorir la producció aqüícola, especialment, amb la renovació de l’aigua de les badies. El director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, ha explicat que el següent pas és la posada en marxa, el proper mes de gener, d’una taula de cogestió adaptativa de les badies del Fangar i dels Alfacs. Aquesta estarà formada per científics, aqüicultors i administració per tal de concretar sobre quines línies d’actuació cal posar èmfasi. Una de les solucions amb la que ja es treballa és la renovació de l’aigua de la badia del Fangar a través del canal del Penal.

El director dels serveis territorials d’Agricultura, Ferran Grau, ha explicat que la comporta del canal del Penal estarà oberta tot l’any.

El director del laboratori d’Enginyeria Marítima de la UPC, Agustí Sánchez-Arcilla, ha dit que a partir de l’estudi realitzat s’ha constatat que es pot gestionar millor la badia aprofitant els seus mecanismes naturals.

El president de la Federació de Mol·luscs del Delta de l’Ebre (FEPROMODEL), Miquel Carles, ha deixat clar que els productors no tenen capacitat d’inversió per resoldre aquestes grans problemàtiques mediambientals.

L’estudi es va presentar aquest dimecres al vespre davant del sector.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>