MÓRA D'EBRE

Les Terres de l’Ebre apliquen mesures per evitar la despoblació


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Sílvia Alarcón | MÓRA D'EBRE

31/01/2018

Municipis i consells comarcals treballen per evitar que la població marxi de les Terres de l’Ebre. AL 2017 la població ha registrat 1347 habitants menys i se situa en 179.508.

La comarca que més perd és el Baix Ebre, i en concret els municipis de l’Ametlla de Mar i Tortosa. En el cas del municipi calero, s’han perdut 215 habitants. El primer tinent d’alcalde de l’Ametlla de Mar, Antonio Espuny, creu que la crisi en el sector de la pesca i el retorn de la construcció a capitals com Tarragona i Barcelona són les principals causes. Per aquest motiu, veu en la indústria la solució a la despoblació.

Però Espuny també ha apuntat que una altra de les solucions és que totes les persones que resideixin a l’Ametlla de Mar durant tot l’any s’empadronessin.

Una de les poblacions que perd més habitants a la Ribera d’Ebre és Garcia, amb una reducció de 70 respecte l’any 2016. Blanca López, alcaldessa de Garcia, ha reclamat més suport de les institucions.

La Ribera d’Ebre ha perdut un total de 268 habitants quedant-se amb 22.203. Gemma Carim, presidenta de l’ens comarcal, ha afirmat que el moviment demogràfic és el mateix que a la resta del país.

Els co-workings o el programa Retorna són algunes de les mesures que el Consell Comarcal impulsa per evitar la despoblació.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>