LA TORRE DE L'ESPANYOL

L'incendi de la Torre l'Espanyol té potencial per cremar 20.000 hectàrees


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Albert Pascual / Gustau Moreno / Sílvia Alarcón | LA TORRE DE L'ESPANYOL

26/06/2019

L'incendi forestal de la Torre de l'Espanyol està completament descontrolat, i ja ha cremat unes 3.500 hectàrees. El conseller Miquel Buch ha dit, a més, que l'incendi està fora de control i que té potencial per cremar unes 20.000 hectàrees.



Almenys 60 dotacions terrestres dels Bombers i 14 mitjans aeris ja treballen per apagar un incendi forestal situat entre els municipis de la Torre de l'Espanyol i Vinebre, a la Ribera d'Ebre, una zona especialment seca. L'incendi ha provocat una important columna de fum, ben visible també des de les comarques veïnes del Priorat i des del sud de Lleida. Protecció Civil ha informat que ha demanat als Mossos d'Esquadra l'evacuació dels masos de les zones de Palma d'Ebre, Bovera, Flix, Maials i Llardecans. De fet, hi havia 21 persones evacuades al pavelló de Flix, on no es preveu que hi hagi afectació sobre el nucli urbà ni sobre la reserva de Sebes.



Les causes de l'incendi encara s'estan investigant. Però, segons els Agents Rurals, s'està treballant amb la hipòtesi de l'autocombustió en un femer com a possible causa. Segons fonts consultades per Canal 21 Ebre, el foc no es podrà donar per estabilitzat durant el dia d'avui. A petició de la Generalitat, l'Estat ha activitat la Unitat Militar d'Emergències. Una de les afectacions més greus ha estat una granja amb 200 ovelles i dos cavalls.

El vent està complicant les tasques de control, sobretot al flanc dret. L'avís del foc ha arribat a les 14.30 hores, segons han informat els Bombers. S'han tallat la T-714 a la Torre de l'Espanyol, la T-2237 a Vinebre i la C-233 entre Bovera i Flix a Cabacés, a més de la C-12, l'eix de l'Ebre, entre Maials i Flix. // Foto ACN.

+++AMPLIACIÓ+++



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>