AMPOSTA

Llibertat provisional per al capellà acusat d'abús sexual i prostitució de menors


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



G.M. / ACN | AMPOSTA

13/09/2017

El jutjat d’instrucció número 4 d’Amposta ha deixat en llibertat provisional al capellà de la diòcesi de Tortosa que va ser arrestat a Hondures pels presumptes delictes d’abusos sexuals i prostitució de menors. Després de prendre-li declaració durant prop d’una hora aquest dimecres, la jutgessa ha acordat diverses mesures cautelars. Mesures com ara la retirada del passaport, la prohibició de sortir del país, i la prohibició de comunicació i aproximació a menys de 500 metres del menor durant un any.

El sacerdot Joan Alonso, de 52 anys, està investigat pels presumptes delictes d’abusos sexuals a menor de 16 anys, prostitució de menors i contacte amb menors a través de mitjans telemàtics amb finalitats sexuals. A més d’Alonso, hi ha uns altres deu investigats per aquesta causa. El capellà va ser detingut el passat 31 d'agost a Hondures, on estava de missioner des de l'estiu passat. Els fets haurien passat fa dos anys a les Terres de l'Ebre, quan era sacerdot de la parròquia d'Alcanar.

Aquest dimecres al matí, Joan Alonso ha arribat en un cotxe patrulla dels Mossos provinent de la presó de Mas d’Enric, al Catllar. El sacerdot va ser arrestat fa dues setmanes a Hondures, on feia de missioner des de l'estiu passat, després que el jutjat d'instrucció número 4 d'Amposta emetés una ordre de recerca i extradició contra ell.

El jutjat va rebre una denúncia el passat mes d'abril i ja ha pres declaració a deu investigats més en el cas, sis dels quals van ser detinguts. Actualment, tots es troben llibertat. Al juliol, es va arxivar provisionalment la causa contra un dels investigats, que és agent dels Mossos d’Esquadra. Tot apunta que alguns d’aquests individus haurien contactat amb el menor, que ara tindria setze anys, a través de webs de contactes.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>