AMPOSTA

L'organització d'Expoclick havia decidit mantenir el diorama independentista


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | AMPOSTA

13/11/2017

L’edició d’enguany de la fira Expoclick d'Amposta ha tingut certa polèmica, ja que han retirat una maqueta que representava una manifestació contra els empresonaments dels consellers i dels líders de l’ANC i Òmnium. Al diorama fet amb clicks de Playmobil també hi apareixien els bombers, i un dels lemes que han fet fortuna les darreres setmanes, ‘Els Bombers seran sempre nostres’. La decisió es va prendre arran de la polèmica generada a les xarxes socials després que alguns mitjans digitals, com El Español i Libertad Digital se’n fessin ressò per veure ‘adoctrinament’ en la composició.

Segons l’Ajuntament d’Amposta, la decisió de retirar la maqueta de Playmobil la va prendre Somosclicks, organitzadors de l'esdeveniment. Però altres fonts de l’organització han afirmat que la decisió última va ser de l’autor, ja que la junta de l’entitat havia decidit mantenir el diorama. “Ha estat decisió de l’autor i prou”, han assegurat aquestes fonts, que han insistit que la junta havia decidit mantenir la maqueta. De fet, també sabien que hi hauria gent que els criticaria si es retirava el diorama, per haver cedit a les pressions.

L’alcalde, el republicà Adam Tomàs, va dir a l’Agència Catalana de Notícies que als organitzadors “els va fer temor” les reaccions, i que després de reunir-se també amb expositors i venedors de fora de Catalunya, van acabar retirant la maqueta dissabte a la nit. Això, tot i que, segons l’alcalde, no incompleix cap normativa de Playmobil i el consistori els va donar suport perquè la mantinguessin, si així ho volien. Tomàs va explicar que el consistori es planteja ara querellar-se contra dos dels mitjans digitals, per unes notícies que considera “tergiversades i surrealistes”.

Per la seua banda, el president de la Generalitat ha criticat a través de les xarxes socials la retirada de la maqueta d'ExpoClick d’Amposta. "Estem a un click de la regressió absoluta", ha alertat el president aquest diumenge al vespre. "Si cedim davant dels qui ens volen atemorits, capcots i en silenci, ho haurem perdut tot", ha reflexionat Puigdemont en un tjuit. El president ha considerat que "és un detall, però simbòlicament no és menor".



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>