TORTOSA

L’oposició desitja encerts a Roigé i retreuen com s’ha fet el relleu


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Míriam Gavaldà/ACN | TORTOSA

10/02/2018

El ple d’investidura d’aquest dissabte a Tortosa ha deixat entreveure la posició de la resta de partits que conformen el consistori. En general han retret a Meritxell Roigé la manera com s’ha fet el relleu i han apuntat que respon a una estratègia en clau de partit i electoral.

El ple ha arrencat amb les votacions que han permès investir Roigé amb 11 vots a favor del PDeCAT i d’ERC. La resta de vots s’han repartit entre Enric Roig, que n’ha obtingut tres; un per Xavier Dalmau; un altre per Xavier Rodríguez i tres vots en blanc. El portaveu del PP, Xavier Dalmau, ha carregat contra el PDeCAT per fer un canvi sense urnes i lluny de l’acció democràtica de la ciutadania. Tot i que també ha reconegut el bagatge de Roigé pel que fa a la ciutat i ha recordat les fites encarrilades com el complex esportiu o els World Sports Games.

Des de la CUP, Xavier Rodríguez, ha desitjat encerts a Roigé i ha recordat que és alcaldessa gràcies al suport d’ERC. Rodríguez també ha remarcat que Roigé es pugui dedicar a Tortosa a temps complet. I ha demanat desobeir el 155 i avançar cap al procés constituent de la futura república catalana. Per últim ha dit a Roigé que no té perquè continuar amb les polítiques que s’han desenvolupat amb l’anterior alcalde i li ha demanat, entre altres, que es replantegi municipalitzar l’aigua. Rodríguez l’ha animat a escoltar l’oposició.

El portaveu del PSC, Enric Roig, també ha desitjat tots els encerts a Roigé i ha explicat que per a ells aquest relleu és una anomalia que respon a una decisió personal de l’alcalde en clau electoral. I ha criticat ERC per donar suport a Roigé. Finalment ha ofert diàleg i consens.

El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha ressaltat i celebrat que sigui una dona la que per primer cop ocupi l’alcaldia de Tortosa. Jordan ha assegurat que si Roigé és alcaldessa és per la renúncia de Ferran Bel i ha reblat que es tracta d’una presa de possessió pensada en clau de partit.

Jordan ha ofert tres pactes de ciutat al govern: l’elaboració d’un pla estratègic a Tortosa, la candidatura de Tortosa com a patrimoni de la humanitat per la Unesco i un acord per a reactivar la economia.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>