SANT JAUME D'ENVEJA

Aturen les obres de restauració de la barra de l’illa de Buda


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Sílvia Alarcón | SANT JAUME D'ENVEJA

21/06/2018

Costes de l’Estat ha aturat les obres de reparació del cordó litoral de l’illa de Buda, després que l’ONG mediambiental SEO/Bird Life denúncies a la Generalitat que l’actuació s’estava fent en plena època de reproducció d’algunes espècies protegides.

L’acció consistia en desplaçar 20.000 metres cúbics de sorra de la platja del Serrallo fins a la barra de Buda per pujar una barrera de protecció. L’objectiu de les obres era combatre la regressió al delta de l’Ebre i en especial a l’illa de Buda, l’espai més fràgil d’aquest espai natural i més afectat pels temporals de l’hivern de 2017, quan es van trencar les llacunes dels calaixos de Buda.

Però l’entitat ecologista i els Agents Rurals van alertar que l’acció afectava a la reproducció d’espècies protegides com el corriol camanegre, el xatrac comú o la tortuga babaua, que nidifiquen i crien al Serrallo i l’Eucaliptus. Per aquest motiu, SEO/Bird Life va sol·licitar al govern espanyol la paralització de l’obra i Costes de l’Estat les va aturar aquest passat dimarts 20 de juny.

L’entitat va assenyalar en un comunicat que el trasllat de sorra no solucionaria el problema de la regressió del Delta. Però, a l’altra banda, l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja i Guillermo Borés, propietari de la meitat de l’illa de Buda, consideren que aquesta mesura permetia guanyar temps en la lluita contra la regressió fins que s’executin accions més dures.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>