ULLDECONA

La Verge de la Pietat ja ha desfilat fins a Ulldecona donant inici a les Quinquennals


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Joaquim Domingo | ULLDECONA

07/09/2019

Ulldecona ha donat el tret de sortida a les Festes Quinquennals, aquest divendres a la tarda, amb la tradicional sortida de la Verge de la Pietat des de l’Ermita. Es tracta d’un dels moments més emotius d’aquestes festes de la població del Montsià.

La tradició es remunta des de l’any 1939. Durant la Guerra Civil, concretament l’estiu de 1936, la imatge de la verge, i patrona d’Ulldecona, va quedar destruïda juntament amb l’ermita. Acabada la guerra, l’artista local Vicente Barrera va fer-ne una nova creació i la va cedir al municipi. A finals d’agost del 39 es va beneir la nova imatge a la parròquia de la vila i espontàniament els carrers es van guarnir donant pas a una processó. A principis de setembre, es va traslladar la imatge en romeria fins a l’ermita i l’Ajuntament va acordar baixar la Verge de la Pietat fins a Ulldecona cada cinc anys, d’aquesta manera s’estableix festiu els anys acabats en 4 i en 9 conegut com les ‘Quinquennals’.

Del 6 al 15 de setembre, Ulldecona engalana els carrers amb tot mena de materials com paperets de colors, roba o altres materials, així com als balcons s’hi col·loquen cobrellits treballats artesanalment, participació de totes i tots els veïns. A part dels actes religiosos, destaca també el ‘Ball de mantons’.

Les Quinquennals d’Ulldecona són declarades ‘Festa Tradicional d’Interès Nacional’ des de 2010.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>