DELTEBRE

Hissen la bandera franquista a l'aeròdrom de Deltebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Albert Pascual / Gustau Moreno | DELTEBRE

25/06/2019

El propietari de l'aeròdrom que utilitza el Consorci de Polítiques Agroambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) per enlairar els avions dels tractaments contra el mosquit de l'arrossar, ha hissat una bandera franquista al punt més alt d'un dels edificis del complex, en un lloc ben visible.

La bandera en qüestió correspon a la vigent durant bona part de la dictadura franquista i la Transició, entre l'11 d'octubre del 1945 i el 21 de gener del 1977, poc després del referèndum sobre la Llei per a la Reforma Política.

Actualment, la Llei de la Memòria Històrica, del 2007, penalitza la presència de símbols franquistes en espais que depenen d'administracions públiques, però el codi penal no penalitza encara l'ús de símbols associats al franquisme. L'apologia del franquisme només podria entrar dins dels delictes generals d'odi quan es produeix violència, discriminació, hostilitat, humiliació, i menyspreu contra la llibertat i la igualtat. De fet, es considera una bandera preconstitucional, i no anticonstitucional, tot i que la seua exhibició està associada a l'extrema dreta.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>