RIBA-ROJA D'EBRE

Quins residus podrien entrar al dipòsit de Riba-roja d'Ebre?


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | RIBA-ROJA D'EBRE

04/04/2019

El projecte del centre de valorització de residus i el dipòsit controlat de les Valls preveu la construcció d’un dipòsit controlat de residus de classe II, definits i acotats per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) com a no perillosos. Serà en un emplaçament de 34 hectàrees, a vuit quilòmetres del nucli urbà de Riba-roja d'Ebre. Segons l'Ajuntament, també hi haurà un centre de valorització amb una línia de triatge i una altra línia de premsat, en què se seleccionaran les fraccions no reciclables que compleixin els requisits per ser dipositades a la instal·lació adjunta. La resta d’elements valoritzables s’enviaran a altres plantes de compostatge i centres de valorització, per ser igualment tractades segons la seva naturalesa (paper, plàstics, metalls i orgànica), incloses aquelles fraccions de residus no acceptats al mateix dipòsit de tipus II. La capacitat del centre de valorització serà de 25.000 tones anuals, el que són unes 15 tones cada hora.

Però quins residus entrarien a les Valls? Segons les empreses, estem parlant de residus industrials no perillosos, d'acord a la normativa europea. En primer lloc, residus i fraccions no valoritzables, procedents de l’agricultura, horticultura, aqüicultura, silvicultura, caça i pesca. També residus de la preparació i elaboració d’aliments, així com residus de la transformació de la fusta i de la producció de taulers i mobles, pasta de paper, paper i cartró. Tot seguit, també residus de les indústries del cuir, de la pell i del tèxtil, així com residus provinents de processos químics orgànics, de plàstics, cautxú i fibres artificials, i productes farmacèutics. De la mateixa manera, al dipòsit de Riba-roja d'Ebre també podrien entrar residus procedents de la indústria fotogràfica i d'envasos, així com absorbents, draps de neteja, materials de filtració, i roba de protecció.

Un altre tipus de residus que podrien dipositar-se a Riba-roja són els propis del desballestament de vehicles al final de la seva vida útil, però també residus procedents de les plantes de tractament de residus. Això també englobaria els residus del tractament aerobi de residus sòlids; els residus de les plantes de tractament d’aigües residuals no especificats en cap altra categoria, i els residus de la preparació d´aigua per a consum humà o de l'aigua per a ús industrial. També els residus procedents de la fragmentació de residus que contenen metalls; els residus de la recuperació de sòls i d’aigües subterrànies, i els residus municipals tipus II, com ara roba, fusta, mescles procedents de mercats, de la neteja viària i de clavegueres, i objectes voluminosos. Finalment, al dipòsit controlat de Riba-roja d'Ebre també podrien entrar els residus propis del sector de la construcció.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>