AMPOSTA

Torres rememora els orígens del bàsquet a Amposta amb el seu pregó


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | AMPOSTA

12/08/2019

Amposta ja es troba immersa en la seua festa major. Dissabte va fer-se la proclamació de les pubilles i el pregó, a càrrec de Pedro Torres, una persona molt vinculada al món esportiu ampostí i un dels fundadors del Club Bàsquet d’Amposta, entitat que enguany fa 70 anys. De fet, Torres va dedicar bona part del seu pregó a recordar els inicis d’este esport a la capital del Montsià, amb els primers tornejos escolars als antics sequers de Carvallo. Va explicar que les dones jugaven amb faldilla, i que la pilota era molt més grossa.

L’any 2014, Torres va rebre la distinció d’Històrics del Basquet Català, atorgat per la Fundació del Bàsquet Català. L’alcalde Adam Tomàs va glossar la figura del pregoner, tot remarcant que amb Torres han volgut homenatjar, també, totes les persones que han tirat endavant les entitats de la ciutat en moments molt complicats.

Durant el seu discurs, l’alcalde d’Amposta va animar la ciutadania a gaudir al carrer de 10 dies de “festa amb majúscules”.

Les festes d’Amposta, que s’allargaran fins 18 d’agost, tenen preparades més de 100 activitats. Un dels plats forts serà el concert de Melendi del proper 14 d’agost a les onze de la nit. Tenint en compte el programa taurí, les festes d’Amposta tenen un cost de 360.000 euros. Un dels objectius del govern municipal és tenir unes festes més inclusives, i per això s’ha incorporat la figura de l’intèrpret de la llengua de signes en alguns actes, entre d’altes mesures.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>