TORTOSA

La campanya de signatures contra el transvasament, a l'arxiu de l'antic Canal 21


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

20/06/2019

Ara fa just 16 anys, el 19 de juny del 2003, la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) iniciava una recollida de signatures contra el projecte de transvasament que preveia el govern espanyol del Partit Popular, en el marc del Plan Hidrológico Nacional (PHN). Les signatures havien d'acompanyar les al·legacions del moviment social, un cop que el projecte de transvasament de l'Ebre va sortir a informació pública, però també tenia l'objectiu de demostrar la capacitat de mobilització del territori perquè el govern d'Aznar havia demanat fons europeus per finançar les obres.

Finalment, el 30 de juliol d'aquell any, la PDE va lliurar les al·legacions definitives al projecte del transvasament, amb un total de 60.000 signatures en contra. A les 35.000 adhesions recollides a les Terres de l’Ebre se s’hi hav unit altres d’arreu de l’Estat, procedents sobretot de Barcelona i l’Aragó. Un autocar va portar fins a Madrid els 45 representants de les Terres de l’Ebre i totes les al·legacions que havien recollit, dintre de capses amb el nus de la PDE. Davant el Ministeri de Medi Ambient van coincidir amb els responsables de la recollida d’al·legacions a Barcelona i a l’Aragó, a més d’altres representants de grups ecologistes, com ara SEO Birdlife, Greenpeace o Ecologistes en Acció.

Esta és una de les notícies que hem digitalitzat a Canal 21 Ebre, a partir de l'important arxiu de l'antic Canal 21.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>