VANDELLÒS

Acaben les obres de la variant ferroviària de Vandellòs, que podria entrar en funcionament al desembre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | VANDELLÒS

30/08/2019

Després de més de 20 anys de treballs, Adif ha rebut este 30 d’agost la nova variant ferroviària de Vandellòs, per efectuar proves i verificacions internes en la infraestructura. Este és el pas previ a la formació del personal i, amb el llum verd de l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària, la nova variant podrà entrar en servei comercial abans de final d’any. L’usurari Trenesmania ha penjat a Twitter unes imatges de les últimes proves del sistema europeu de gestió del trànsit ferrovari (ERMTS) i de seguretat amb un tren d’alta velocitat de la sèrie S-130, també coneguts com els ‘aneguets’.



L’obra implicarà la superació del tram de via única entre Tarragona i Vandellòs, però també la desaparició de les estacions actuals de Salou i Cambrils i la possible construcció d’un tramvia per l’actual línia de la costa. Un altre canvi important és que els trens Euromed ja no s’aturaran a l’estació de Tarragona ciutat, sinó a l’estació del Camp de Tarragona.

La posada en funcionament de la variant de Vandellòs del corredor del Mediterrani ha patit diversos retards. Un dels més sonats va ser l’any passat, quan es va anunciar que l’estrena prevista per a finals del 2018 s’ajornava per a la primavera d’enguany, perquè l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària havia de fer les comprovacions pertinents i encara s’havia de formar els maquinistes que operaran a la nova instal·lació.

De fet, al maig del 2018, l’alcaldessa de Tortosa va anunciar que a la tardor de l’any passat hi hauria més trens i més ràpids cap a l’Ebre, amb la nova variant de Vandellòs. Així, Meritxell Roigé va informar que entre Tortosa i Barcelona hi haurà vuit trens per sentit que s’aturaran a l'estació del centre de Tarragona i faran una parada més a l'estació del Prat de Llobregat, tot millorant la connexió amb l'Aeroport. A més, va dir que amb la nova variant el temps de viatge es podria reduir en 10 minuts fins a les 2 hores 20 minuts. Però la principal novetat serien els quatre nou serveis que amb només 1 hora i 48 minuts podrien connectar l'Ebre amb Barcelona, a través de l'estació del Camp de Tarragona i la línia d'alta velocitat. // Foto TRENESMANIA, a Twitter.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>