TERRES DE L'EBRE

Autoritzats 313 usos temporals a les platges de l’Ebre aquest estiu


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Redacció | TERRES DE L'EBRE

22/06/2019

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha autoritzat 4.852 usos temporals a les platges catalanes per a l’estiu d’enguany, recollits en els 68 expedients presentats pels municipis litorals. La ciutadania pot consultar ja els serveis amb els què compta cada platja al visor de costes (SIG), al visor de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i a l’aplicació per a dispositius mòbils i web Platges.cat, de l’Agència catalana de l’Aigua (ACA).

Els municipis de les Terres de l’Ebre tenen autoritzats 313 usos temporals (el 6,45% del total). El 9,90% correspon tant a guinguetes com a serveis de socorrisme i vigilància (31 cadascun); el 9,58% a papereres (30); el 8,95%, a abalisaments de les zones de bany (28), i el 6,61%, a sanitaris (21). Les gandules representen el 6,07% dels usos autoritzats (19) i el lloguer d’embarcacions sense motor i les activitats no comercials, el 5,11% (16 cadascun).

Els ajuntaments costaners proposen un pla quinquennal de la distribució dels serveis de temporada però cada any han de tramitar l’autorització d'ocupació, per verificar la situació a les seves platges d’elements com ara guinguetes, gandules, dutxes, rampes, tendals o pantalans flotants. El Departament de Territori i Sostenibilitat és l’ens encarregat d’atorgar les autoritzacions d’ocupació en domini públic maritimoterrestre (les platges i el mar més proper) i de la zona de servitud de protecció (la franja de terra immediatament següent).

El Departament de Territori i Sostenibilitat treballa en un projecte de llei de gestió del litoral, que actualment es troba en tràmit parlamentari. La nova Llei reserva al Govern el paper d’administració de referència, amb competències en l’aprovació dels instruments de planificació i atorgament de títols concessionals, i dota de més competències als ajuntaments, que seran els encarregats de les autoritzacions, simplificant el procediment administratiu.

Entre d’altres novetats, la Llei empararà els Plans d’ús del litoral i les platges, que impulsaran els ajuntaments i tindran l’objectiu d’ordenar les ocupacions d’instal·lacions desmuntables al domini públic maritimoterrestre i a les seves zones de servitud. Aquests plans substituiran les actuals autoritzacions anuals.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>