GANDESA

Denuncien la passivitat per frenar la massificació eòlica a la Terra Alta


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | GANDESA

22/08/2019

La Plataforma en Defensa de la Terra Alta i l’Ateneu Popular la Pastora han emès un comunicat conjunt este dijous, després de la reunió que van mantenir el 13 d’agost passat amb la DO Terra Alta i el nou govern del Consell Comarcal. La trobada havia de servir per valorar com caldria encarar la problemàtica de la massificació eòlica, i per això demanen que el nou govern de la Terra Alta es comprometi a defensar la moció que es va aprovar durant l’anterior mandat. Així, demanen que el govern de Neus Sanromà faci passes clares en este sentit, des de reunir-se amb les empreses promotores a exigir responsabilitats als càrrecs de la Generalitat que tinguin competències en este àmbit, fins iniciar els procediments legals per aturar els nous projectes.

De fet, els dos col·lectius exigeixen tenir a l’abast la informació i saber l’estat de tramitació de tots els projectes de noves centrals eòliques, ja que durant els darrers mesos s’han conegut noves tramitacions que afectarien gairebé tots els pobles de la Terra Alta. En este sentit, denuncien la “passivitat” del Consell Comarcal a l’hora de posar-se a treballar per aturar la construcció de nous parcs eòlics, i també recorden que la consellera d’Empresa i Coneixement es va comprometre a reubicar els projectes aprovats a la ZDP de la Terra Alta, amb la redacció d’una nova llei.

Però la plataforma i l’Ateneu Popular la Pastora denuncien que les promotores continuen la mateixa estratègia que ja va provocar una primera massificació eòlica, tot demanant els permisos de les obres a diferents ajuntaments i també recuperant projectes que poden arribar a multiplicar el nombre de centrals eòlics de la comarca.

Els dos col·lectius rebutgen el joc partidista i adverteixen que els càrrecs electes dels ajuntaments, del Consell Comarcal i del govern català seran responsables de la implantació de més aerogeneradors. Així, asseguren que volen seguir creant una xarxa per bastir una estratègia conjunta entre teixit associatiu, agents econòmics i alcaldies de la comarca, per aturar la construcció de més parcs eòlics. En este sentit, apel·len a la mobilització de la comarca per avançar, debatre i construir un model allunyat dels interessos de les grans empreses de l’IBEX 35, i abordar polítiques que pensin un futur per a la gent i pel territori.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>