TORTOSA

ERC trenca el pacte de govern amb el PSC al Consell del Baix Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

03/11/2017

El grup d'ERC al Consell Comarcal del Baix Ebre ha trencat el pacte de govern que mantenia amb el PSC des del principi de mandat arran l'empresonament del vicepresident Oriol Junqueras i set consellers del Govern. La decisió, que havia estat surant en l'ambient durant les últimes setmanes, l'ha comunicada aquest divendres al migdia el vicepresident primer i líder del grup republicà a l'ens, l'alcalde de l'Aldea Dani Andreu, a l'actual president, el socialista Enric Roig. En declaracions a Canal 21 Ebre, Andreu ha dit que el grup comarcal d’ERC no pot estar al costat d’un partit que ha donat suport a l’aplicació de l’article 155 i que “per coherència” trenquen el pacte.

Quant a la situació política entre Catalunya i l’Estat espanyol, Andreu ha dit que s’està al davant d’un “principi de dictadura” i cal treballar en defensa de la democràcia.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre vol analitzar en deteniment la nova situació abans de realitzar una declaració pública.

L'acord al Consell Comarcal del Baix Ebre se sustentava sobre la majoria dels vuit consellers d'ERC i els cinc del PSC, enfront dels deu del PDeCAT, un d'ICV i un del PP, a l'oposició. Ara, amb l'abandonament del govern per part dels republicans, en la mateixa línia del trencament que van anunciar Consell del Montsià, els socialistes es quedaran en minoria. Roig va assumir la presidència de l’ens comarcal el passat mes de juliol.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>