AMPOSTA

El parc natural allibera 2.000 samarucs i 1.500 llopets de riu als Ullals de Baltasar


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | AMPOSTA

15/12/2017

Tècnics del Parc Natural del delta de l'Ebre han alliberat, aquest divendres, als Ullals de Baltasar d'Amposta, 2.000 exemplars de samarucs i 1.500 llopets de riu, espècies en perill d'extinció. Alguns grups de primària de l'escola Soriano Montagut d'Amposta han participat de l'acció i han estat els encarregats de soltar al riu aquests peixos criats en captivitat. Com han destacat professors i alumnes, l'experiència serveix perquè la lliçó quedi ben apresa i sobretot per ser molt conscients de la importància de protegir i conservar aquestes espècies amenaçades i el seu entorn.

Un dels mestres de l’escola Soriano Montagut, Pere Montanyana, ha explicat que experiències com aquesta són molt enriquidores per a l’alumant.

Tres dels alumnes de l’escola ens han explicat que han après i que cal fer per conservar l’espècie.

Als exemplars alliberats se'ls farà un seguiment des del Centre Ictiològic del parc, on els crien. En els darrers anys, s'ha aconseguit criar i mantenir entre 7.000 i 10.000 exemplars de diverses espècies. Enguany la cria del llopet ha sigut notablement satisfactòria, amb més de 3000 exemplars, enfront d'altres anys que la cria se situava entre 200 i 400 individus.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>