TORTOSA

Els Bombers de l’Ebre denuncien que la situació als parcs és “insostenible”


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

14/12/2018

Els Bombers de les Terres de l’Ebre estan treballant a precari. Així ho assegura un dels seus representants sindicals, Jordi Vidal, bomber al parc de Móra d’Ebre. Els bombers denuncien que continuen prestant el servei amb un nombre d’efectius per sota del requeriment mínim legal. Com a mesura de protesta des del passat 10 de desembre i fins a 10 de gener han deixat de fer hores extres. Una mesura que precisament hauria posat de relleu la manca de personal, obligant a tancar el parc d’Ascó aquest dijous i desplaçar els seus efectius per donar cobertura a altres parcs. Al marge del capítol de personal, denuncien mancances de material i vehicles, i el perill que tot plegat suposa pels professionals i per la ciutadania.

Vidal explica que els Bombers només volen fer hores extres quan sigui necessari davant d’un servei excepcional, però no de forma habitual. Assegura que la situació, que es reprodueix al conjunt de Catalunya, és insostenible.

En els últims 12 anys només han hagut dues promocions de nous bombers, de 120 i 150 cadascuna. Vidal explica que el nombre de bombers que es jubilen triplica als que s’incorporen.

Vidal també ha detallat la problemàtica que els suposa disposar d’un flota de vehicles i material vell i deteriorat.

En els darrers anys han incorporat neoprens i embarcacions per als rescats a l’aigua, però reclamen continuar avançant. Els cos de Bombers està estudiant la darrera proposta de millora de la Direcció General de Prevenció, Extinció, Incendis i Salvament, però Vidal assenyala que aquesta es troba lluny de les seves reclamacions.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>