EL PINELL DE BRAI

Els supervivents de la Batalla de l’Ebre recorden l’inici del combat i reclamen unitat


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | EL PINELL DE BRAI

25/07/2019

El monument Cub de la Pau, a la cota 705 de la Serra de Pàndols, al Pinell de Brai, ha tornat a ser l’escenari de l’ofrena floral en honor a les víctimes i combatents de la Batalla de l’Ebre. Cada 25 de juliol, coincidint amb l’aniversari de la Batalla, es realitza aquest homenatge que enguany ha comptat amb la participació de només quatre supervivents. Els exsoldats republicans han tingut paraules de record per als centenars de milers de companys que van morir al front i també han reivindicat les lliçons que semblen no apreses d'aquella guerra. Un dels membres de la Columna Masià-Companys i de la 30a Divisió de l’exèrcit, Miquel Moreira, ha dit que van perdre la guerra “perquè no hi havia unió i que ara està passant el mateix”.

Un altre dels supervivents, Artur Tomàs, de 101 anys, ha recordat un dels episodis que va viure a la guerra i el paper que hi va jugar.

La directora general de Memòria Democràtica, Gemma Domènech, ha afirmat que homenatges com el d’avui són “actes de país necessaris”.

Domènech també ha destacat la feina que s’està realitzant per recuperar les restes de les víctimes.

La cota 705 de la Serra de Pàndols va ser un espai clau de la Batalla de l’Ebre. Des d’aquest punt, els republicans podien controlar les cotes del voltant i la vall, així com el nucli del Pinell de Brau i part de la serra de Cavalls. // Foto ACN.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>