HORTA DE SANT JOAN

Horta de Sant Joan potencia la petjada de Picasso amb ‘El paisatge dels genis’


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Sílvia Alarcón | HORTA DE SANT JOAN

23/05/2019

Què tenen en comú Picasso, Miró, Gaudí i Casals més enllà de la seva genialitat? El sud de Catalunya. Al territori comprès per la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre va néixer Antoni Gaudí i Pau Casals, i hi van passar estius de la seva vida Joan Miró i Pablo Picasso. Per seguir aquest rastre artístic els ens locals, la Diputació de Tarragona i la URV impulsen ‘El paisatge dels genis’, una proposta turística que ja ha complert el seu desè aniversari.

Albert Folch, director adjunt del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha afirmat que aquest projecte permet potenciar un turisme d’interior i cultural i crear sinèrgies entre quatre municipis.

En el cas ebrenc, Horta de Sant Joan posa en valor la petjada que Pablo Picasso va deixar durant les seves dos estades els estius de 1898 i 1909. El poble compta amb el Centre Picasso i avui dia encara es poden reconèixer bona part dels espais que l’artista va pintar.

I és que amb els dos estius que Picasso va estar a aquest municipi terraltí, el pintor va tenir suficient per assegurar que ‘tot el que sap ho va aprendre a Horta’.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>