TORTOSA

Més de 360 parelles no casades ja s'han registrat a les Terres de l’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Xavi Llambrich | TORTOSA

13/08/2019

El nombre de parelles no casades que decideixen inscriure la seva relació al registre de parelles estables de Catalunya ascendeix a 33.039. Concretament, a les Terres de l’Ebre ha ascendit a 362. Segons la Generalitat de Catalunya, una xifra que no ha parat de créixer des que va entrar en vigor, el 3 d’abril del 2017. Un dels avantatges de la inscripció és que permet que la persona que enviuda pugui cobrar la pensió de viduïtat encara que no hagi estat casada amb el difunt. Totes aquelles parelles que hagin conviscut durant més de dos anys ininterromputs, o que hagin tingut un fill en comú durant la convivència, o que hagin formalitzat la relació davant de notari poden inscriure’s al Registre de parelles estables. Aquests són els tres supòsits que permeten la inscripció al Registre d’acord amb el llibre segon del Codi Civil de Catalunya i només cal que se’n compleixi un.

La inscripció és voluntària i gratuïta, i es pot fer de forma presencial o telemàtica. Per fer la inscripció presencialment, s’ha de presentar amb cita prèvia una única sol·licitud d’inscripció acompanyada de la documentació que acredita l’existència de la parella a la Delegació del Govern a Tortosa. Tots dos membres de la parella s’hi han de personar, atès que és un tràmit personal. I per altra banda, per fer-la telemàticament, es podrà fer sempre que es disposi de signatura electrònica reconeguda, i cada membre de la parella estable ha de fer el tràmit per separat. // Foto ARXIU C21.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>