TORTOSA

Sant Joan, una festa per gaudir però amb precaució i responsabilitat


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Joaquim Domingo | TORTOSA

21/06/2019

Sant Joan ja està aquí. Ha arribat una de les festes més esperades. La nit més curta de l’any, on se celebra el solstici d’estiu a ritme de revetlla i foguera. Olor a pólvora i el soroll de retrons hi seran presents. A Tortosa, els establiments pirotècnics han venut diferents articles. Les famílies s’han gastat una mitjana d’entre 20 i 50 euros.

Possiblement, aquest serà el cap de setmana més perillós de l’any. Si s’han de manipular petards, cal que seguir aquests consells de seguretat: primerament, els petards s’han de comprar en establiments autoritzats i que estiguin homologats; si ets menor, cal estar acompanyat d’un adult; no guardar-los a les butxaques; encendre cada article seguint estrictament les seves instruccions; mai encendre’ls a les mans ni dins d’una botella; no tirar coets a menys de 500 metres d’un bosc i en cap cas en aglomeracions de gent ni en llocs interiors. Una mala utilització pot derivar en accident.

Casos a tenir en compte a l’hora d’encendre una foguera: no fer fogueres sense l’autorització municipal; evitar fer fogueres en zones de vegetació seca o arbrat proper; en el cas de la via pública, les fogueres es faran a una distància de 15 metres de les façanes i els vehicles, i mai sota cablejat elèctric; per últim, no llençar papers ni teixits perquè el vent se’ls podria emportant lluny. Per una revetlla segura, una bona prevenció és important. En cas d’emergència, trucar al 112.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>