TARRAGONA

Un estudi de la URV defensa el minitransvasament a Tarragona


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



A.P. / G.M. / TAC12 | TARRAGONA

25/06/2019

Fa 30 anys que va començar el minitrasvassament de l’Ebre a Tarragona. L'objectiu era consolidar el territori mitjançant un servei que garantís la viabilitat de la indústria, el sector turístic i la vida de la ciutadania. Avui dia en gaudeixen 63 ajuntaments i 26 indústries de la demarcació.

Dels 26 ajuntaments i 15 indústries del Camp de Tarragona als que va subministrar les primeres aigües de l'Ebre que van arribar a través del CAT el 31 de juliol de 1989, data de la seua posada en marxa, als 63 ajuntaments i 26 indústries actuals. Este ha estat el gran salt quantitatiu que ha donat el CAT al llarg dels últims trenta anys.

Un Consorci d’Aigües que actualment representa el 0,5 per cent del PIB de la demarcació i que ha permès el desenvolupament industrial i turístic del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. I també un increment demogràfic del 45%.

La incidència socioeconòmica del Consorci a la Demarcació s'ha recollit en un estudi encarregat a la Universitat Rovira i Virgili, que també conclou que a partir d'ara només es podrà mantenir este creixement amb un consum i una captació d'aigua que millore molt la seua sostenibilitat.

Un creixement que s'espera puga desenvolupar-se per les noves demandes del sector turístic, especialment a l’entorn dels parcs temàtics de Salou i Vila-seca.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>